Πλήρης Περιγραφή του νησιού της Θάσου με εικόνες και κείμενα. Τι πρόκειται να συναντήσετε στο νησί.

Η Θάσος είναι ένα σπάνιο σε ομορφιά νησί που συνδυάζει καταπράσινα τοπία όπως το όρος Υψάριον (1.203 μ.), μια προστατευόμενη δασική περιοχή ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας, με γραφικές και ήρεμες παραλίες και παραδοσιακούς οικισμούς.
Η Θάσος προσφέρει μια εικόνα που ξεκουράζει τους επισκέπτες της και τους επιτρέπει να χαλαρώσουν, απολαμβάνπντας στο έπακρο τη φυσική της ομορφιά, τα γαφικά της τοπία και τις πολυάριθμες αμμουδερές παραλίες.

Το καταπράσινο νησί της Θάσου είναι ονομαστό για τις σμαραγδένιες ακρογιαλιές του, την πολύ πλούσια βλάστηση με μεγάλη ποικιλία από ελιές, πεύκα, πλατάνια, έλατα και άλλα ήμερα και άγρια δένδρα που κυριολεκτικά φτάνουν ως τις πανέμορφες παραλίες, συνθέτοντας μια απόλυτα γραφική και πανέμορφη Ελληνική εικόνα .
Οι πηγές με καθαρά και δροσερά νερά, οι μικροί χείμαρροι και τα δάση που εναλλάσσονται με τις παραλίες κάνουν τη Θάσο ένα σπάνιο μείγμα θαλάσσιου και ορεινού τοπίου.

Η Θάσος διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, με τα περισσότερα σπίτια και τις εκκλησίες στη Θάσο να είναι χτισμένα από ακατέργαστη ασβεστολιθική πέτρα και ξύλινες στέγες. Στο νησί το ξύλο έχει αντικαταστήσει το σίδερο στην κατασκευή των σπιτιών, τα οποία διαθέτουν ιδιαίτερη εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά ξύλινα μπαλκόνια τους και τις ξύλινες τοξωτές πόρτες στις εισόδους τους.
Στη Θάσο θα συναντήσετε και πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς όπως το Καζαβίτι και το Θεολόγο, όπου τα σπίτια περιβάλλονται από περιτοιχισμένες αυλές και ανθόκηπους καθώς επίσης και διάφορα άλλα χωριουδάκια με τα δικά τους ιδιαίτερα γνωρίσματα.

Η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο νησί, με τα συχνότατα δρομολόγια πλοίων, κάνει την Θάσο ελκυστικότατη για καλοκαιρινές διακοπές κάθε τύπου και επιλογής.

Όσοι επισκέπτονται το νησί μια φορά δεν αργούν να επιστρέψουν, αφού συνήθως δεν προλαβαίνουν να εξερευνήσουν κάθε σημείο του και να απολαύσουν όλες τις παραλίες. Τα μέσα εξερεύνησης πολλά: από ποδήλατο, για όσους έχουν τις αντοχές, μέχρι κάθε είδους ιδιωτικού ή μη μέσου μεταφοράς. Μικρά ιδιωτικά πλοιάρια είναι στη διάθεσή σας για να σας μεταφέρουν μέσω θαλάσσης σε κάθε απομονωμένη και έρημη παραλία. 

Οι επισκέπτες του νησιού το επισκέπτονται επαναληπτικά και εξερευνούν κάθε σημείο του με ευκολία και γραφικό τρόπο, χρησιμοποιώντας πλοιάρια αλλά και κάθε είδους μέσα συγκοινωνίας, μέσα από αξέχαστες διαδρομές.

Image will refresh every 5 Seconds
Δείτε από την webcamera μας, τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ΘΑΣΟ. Η κάμερα βρίσκεται μπροστά από τη λαική αγορά στον Πρίνο Θάσου κάθε Δευτέρα.