Ασφαλίστε τα χρήματά σας με την αγορά τουριστικής κατοικίας στη Θάσο

facebook-bannerΗ ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί πολλούς Έλληνες στην αναζήτηση λύσεων διασφάλισης των τραπεζικών τους καταθέσεων. Οι περισσότεροι διοχετεύουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, σε χώρες που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια ή σε γειτονικές χώρες αβέβαιης φερεγγυότητας, οι οποίες προσφέρουν (φαινομενικά) ελκυστικούς όρους διαφύλαξης.

Βέβαια, λόγω άγνοιας ή πανικού, δεν εξετάζονται οι πρακτικές δυσκολίες μεταφοράς των κεφαλαίων στο εξωτερικό, η νομιμοποίηση τους, οι επιβαρύνσεις τους από αναδρομική επιβολή προστίμων και το σημαντικότερο όλων, η δυσκολία επαναπατρισμού των κεφαλαίων.

Οι περιστάσεις όμως επιβάλλουν να θέσουμε στους εαυτούς μας κάποια καίρια και ουσιαστικά ερωτήματα:

Πόσο βοηθούμε τη μελλοντική προοπτική της χώρας μας και τη δυνατότητα σταδιακής ανάκαμψης με τέτοιες ενέργειες ;

Μήπως, μεσοπρόθεσμα κάνουμε κακό στους ίδιους μας τους εαυτούς, φυγαδεύοντας τον πλούτο της χώρας στο εξωτερικό;

Λύσεις μπορούν να υπάρξουν αν σκεφτούμε ψύχραιμα.

Υπάρχουν κλάδοι της Οικονομίας μας, οι οποίοι παραμένουν υγιείς όπως ο Τουρισμός και η Ενέργεια.

Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, η οποία παράγει πλούτο εδώ και δεκαετίες.

Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ο Τουρισμός αυξάνεται συνεχώς, αφού η περιοχή βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, αποτελώντας ουσιαστικά μονοπωλιακό θέρετρο για τις χώρες των Βαλκανίων που δεν έχουν διέξοδο σε παραθαλάσσιες περιοχές, πλην της Μαύρης Θάλασσας, η οποία όμως υστερεί σημαντικά σε ομορφιά και επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Συγχρόνως αυξάνεται ο Τουρισμός από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και το Ισραήλ.

Επιπλέον, η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, με τη γρήγορη πρόσβαση από τις χώρες των Βαλκανίων στα παράλια της Ανατολικής Μακεδονίας, μέσω της Δράμας, της Ξάνθης και της Ροδόπης. Λόγω της συχνότητας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τη Ρωσία και της μικρής απόστασης από τη στεριά, επωφελούνται ιδιαίτερα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, όπως η Θάσος.

Η αγορά τουριστικής κατοικίας που αποφέρει εισόδημα από την ενοικίασή της είναι μια σίγουρη κίνηση που διασφαλίζει το κεφάλαιο του επενδυτή, αφού είναι επένδυση σε έναν υγιή κλάδο με αυξανόμενη προοπτική. Ταυτόχρονα παρέχει την δυνατότητα μεταπώλησής της, ακόμη και στους ενοικιαστές της, με σημαντική υπεραξία.

Η Νέδων κατασκευαστική προσφέρει για περιορισμένο χρονικό διάστημα τουριστικές κατοικίες στην προνομιακή τιμή των 115.000€, από την κανονική τιμή των 155.000€, αγορά που σίγουρα διασφαλίζει τις καταθέσεις και τη νομιμότητα των κεφαλαίων του αγοραστή. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα ενοικίασής τους μπορεί να προσφέρει ένα ελκυστικό εισόδημα κάθε χρόνο. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης μιας τέτοιας κατοικίας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και για τις διακοπές του, για όποιο διάστημα αυτός επιθυμεί.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης διαμερίσματα 55 τ.μ., στην προνομιακή τιμή των 65.000€, από την κανονική τιμή των 75.000€ και 70 τ.μ. στην προνομιακή τιμή των 82.000€, έναντι της κανονικής τιμής των 105.000€, τα οποία επίσης αναλαμβάνει να νοικιάζει σε τουρίστες για λογαριασμό των ιδιοκτητών.

Μήπως πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και να ασφαλίσουμε τις αποταμιεύσεις μας με έναν πιο παραγωγικό και αποδοτικό τρόπο που βοηθά τη χώρα και άρα τους ίδιους μας τους εαυτούς;